Tuesday, July 17, 2012

De unde vine nefericirea?


Ai tot, ma rog, aproape tot. Ai familie, acei parinti care ar face orice pentru tine, prieteni care sunt langa tine si la bine si la rau, ai si un partener de viata care de asemenea te iubeste si iti este alaturi oricand ai nevoie. Dar n-ai un loc de munca, n-ai un venit lunar si nici cum sa te apuci de o mica afacere, nu de alta, dar ai potential, te duce capul, cum se zice. Pe langa asta, ai si-o facultate, ai si-un master.
Asadar ai cele mai de pret lucruri in viata, viata persoanala implinita, dar viata profesionala in stand by si poate te simti pierdut. Dar oare de aici sa provina acea latura nefericita a ta? Sa-ti provoace atat de multa nemultumire, de fapt, nefericire si dezamagire la un loc, incat sa acopere cu brio zambetele si bucuria aduse de cei dragi de langa tine?

Vorbim de fapt despre fericire spirituala versus fericire materiala, nu-i asa? Ce este mai important, ce ar trebui sa apreciezi mai mult ca ti-a oferit viata pana acum? Oamenii de baza care te inconjoara in fiecare zi sau banutul lunar? Cate intrebari….!
Suna cliseic poate, dar oare nu ar trebui sa fim fericiti cand avem oameni de calitate ce ne umplu viata cotidiana? Ia te uita, iarasi o intrebare. O sa raspund de aceasta data eu: ba da. Prezentam aceeasi situatie clasica: ai bani, dar n-ai cu cine sa te bucuri de ei, de ce poti face cu ei. O da, de cate ori am auzit asta. Si daca ai avea bani ce? Poate nu ai mai fi intalnit persoanele acestea care ocupa in viata ta rol de prieteni si partener de viata. Si daca nu i-ai fi avut te-ai fi intrebat cum ar fi sa-i ai? Sau poate ar fi fost altii sa le tina locul… Da, asa e, de fapt ai avut si altii care le-au tinut locul si ti-au aratat ca nu-s acolo de fiecare data. Atunci, hotaraste-te, ori zambesti din inima de pura si simpla bucurie ca-i ai, ori nu.
Stii cum se zice, intotdeauna exista mai rau. Da-mi voie sa-ti dau un exemplu: cum ar arata viata ta, si cu viata persoanala si cu cea profesionala in stand by. La dracu, sincer, nici eu nu vreau sa ma gandesc, dar tu, te rog sa te gandesti!

Da, nu este ceva nou, nou in situatia asta este doar ca aceste cazuri sunt tot mai multe. Climatul economic “ne ajuta” sa vedem astfel de situatii din ce in ce mai des. Insa, sfarsitul lumii nu-i aici pentru niciunul dintre noi. Uneori e bine sa-ti dai seama de ceea ce ai si sa te mai si bucuri, ia ca atare  tot ce ti s-a dat! Tot ce vrem se poate, trebuie numai sa vrem cu adevarat si sa credem ca putem.
Ridica capul din pamant, nu te mai plange, aduna-te, reorganizeaza-te, daca e nevoie ia o foaie si-un pix in mana, scrie ca sa nu uiti, zambeste si apuca-te sa faci tot ce-ai scris sau ti-ai pus in minte sa faci, una cate una, ca prioritatile!:)
Crezi ca poti face asta!?!!
Vorba pianistului Arthur Rubinstein: Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine.

No comments:

Post a Comment